۳۳ کشور لغو روادید شده با ایران کدامند؟


به پیشنهاد وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و با همکاری وزارت امور خارجه، لغو روادید ۳۳ کشور در هیأت دولت به تصویب رسید.

شنیدستم/به گزارش باشگاه خبرنگاران: سیدعزت الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی و گردشگری صبح امروز چهارشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۲ پس از جلسه هیات دولت اعلام کرد که به پیشنهاد وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و با همکاری وزارت امور خارجه، لغو روادید ۳۳ کشور در هیأت دولت به تصویب رسید.

همچنین علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت درباره لغو روادید با ۳۳ کشور گفت که مصوبه لغو روادید هیات دولت می‌تواند باعث شود تا شتاب و سرعت در رونق گردشگری اتفاق بیفتد. این ۳۳ کشور در قدم اول لغو روادید شده و در آینده این احتمال وجود دارد که با تعداد دیگری از کشور‌ها نیز لغو روادید داشته باشیم. لغو روادید باعث خواهد شد تا ظرفیت‌ها و توانمندی‌های کشورمان در حوزه گردشگری به کشور‌های مختلف دنیا به شکل بهتری معرفی شود و گردشگران کشور‌های مختلف با ظرفیت‌های ایران در حوزه گردشگری و نیز میراث‌فرهنگی بیش از پیش آشنا شوند.

گفته می‌شود کشور‌هایی که برای لغو روادید یکطرفه مورد تایید هیأت دولت قرار گرفته‌اند، عبارتند از: ۱- جمهوری هند، ۲- فدراسیون روسیه (به صورت گروهی)، ۳- امارات متحده عربی، ۴- پادشاهی بحرین، ۵- پادشاهی عربستان، ۶- پادشاهی قطر، ۷- پادشاهی کویت، ۸- جمهوری لبنان، ۹- جمهوری ازبکستان، ۱۰- جمهوری قرقیزستان، ۱۱- جمهوری تاجیکستان، ۱۲- جمهوری تونس، ۱۳- جمهوری اسلامی موریتانی، ۱۴- جمهوری متحده تانزانیا، ۱۵- جمهوری زیمباوه، ۱۶- جمهوری موریس، ۱۷- جمهوری سیشل- ۱۸- جمهوری اندونزی، ۱۹- برونئی دارالسلام، ۲۰- پادشاهی ژاپن، ۲۱- جمهوری سنگاپور، ۲۲- پادشاهی کامبوج، ۲۳- پادشاهی مالزی، ۲۴- جمهوری سوسیالیستی ویتنام، ۲۵- جمهوری فدرال برزیل، ۲۶- جمهوری پرو، ۲۷- جمهوری کوبا، ۲۸- ایالات متحده مکزیک، ۲۹- جمهوری بولیواری ونزوئلا، ۳۰- فدراسیون بوسنی و هرزگوئین، ۳۱- جمهوری صربستان، ۳۲- جمهوری کرواسی و ۳۳- جمهوری بلاروس.

فهرست ۶۸ کشور برای لغو روادید بررسی شد

علی‌اصغر شالبافیان معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی و گردشگری درباره لغو روادید گفت: یکی از سیاست­‌های کشور‌ها در نشان دادن عزم جدی برای افزایش تبادلات خارجی، جذب سرمایه‌گذاران خارجی و همچنین جذب گردشگران بیش­تر، اتخاذ سیاست در‌های باز از طریق تسهیل روادید برای شهروندان و تجار سایر کشور‌ها است. یکی از شیوه ­های تسهیل روادید، موضوع لغو روادید یک طرفه با کشور‌های منتخب است که می ­تواند به تحقق اهداف مدنظر کمک شایانی داشته باشد.

معاون گردشگری افزود: به پیشنهاد وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی موضوع لغو روادید یک طرفه با کشور‌های منتخب همسایه، حوزه تمدنی، اسلامی و دارای اقتصاد نوظهور در دستور کار دولت قرار گرفت. این اقدام در راستای تکالیف قانونی مشخص شده در سند تحول و انتظار دولت سیزدهم به وزارتخانه متبوع و همچنین در راستای رویکرد‌های دولت به منظور بهبود تعاملات و همکاری‌ها با کشور‌های همسایه، منطقه و سازمان‌های بین‌المللی همچون بریکس و شانگ‌های انجام شد.

او ادامه داد: فهرست ۶۸ کشور وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در جلسات مختلف با دستگاه‌های کلیدی و با ملاحظات آن‌ها مورد بررسی تخصصی قرار گرفت و امروز چهارشنبه ۲۲ آذرماه در جلسه هیات دولت با لغو روادید یک طرفه با ۳۳ کشور موافقت شد.

شالبافیان خاطرنشان کرد: انتظار می‌رود این اقدام بی‌سابقه دستاورد‌های مطلوبی در زمینه‌های مختلف فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و گردشگری به همراه داشته باشد. از آن جمله می‌توان به نشان دادن عزم جدی ایران برای تعامل با کشور‌های مختلف دنیا، نمایش قدرت فرهنگی و دیپلماسی فعال ایران برای پذیرش گردشگران مختلف دنیا، نمایش پیشرفت‌ها و واقعیت امروزین ایران و بهبود تصویر ذهنی شهروندان بین‌المللی از ایران، کمک به ارزآوری از طریق افزایش گردشگران ورودی و … اشاره داشت.

بنا به گفته معاون گردشگری جزییات لغو روادید یک طرفه با ۳۳ کشور به شرح ذیل است: 

الف) عربستان، قطر، امارات، بحرین، کویت و لبنان از کشور‌های حاشیه خلیج فارس و خاومیانه به تعداد ۶ کشور

ب) ازبکستان، قرقیزستان و تاجیکستان و روسیه (فقط به صورت گروهی) کشور‌های همسایه و حوزه تمدنی قفقاز به تعداد ۴ کشور

پ) تونس، تانزانیا، موریتانی، زیمباوه، موریس، سیشل به عنوان کشور‌های آفریقایی و مسلمان به تعداد ۶ کشور

ت) ژاپن، اندونزی، مالزی، سنگاپور، ویتنام، کامبوج، برونئی به عنوان کشور‌های شرق آسیا به تعداد ۷ کشور

ث) برزیل، مکزیک، پرو، ونزوئلا و کوبا به عنوان کشور‌های قاره آمریکا به تعداد ۵ کشور

ج) کرواسی، صربستان، بوسنی و هرزه گوین و بلاروس به عنوان کشور‌های اروپای شرقی به تعداد ۴ کشور

چ) هندوستان به عنوان کشور دارای اشتراکات فرهنگی و عضو سازمان بریکس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *