رئیسی: با امکانات کم هم می شود صاحب فرزند شد/ نبود اتاق اضافه برای عدم فرزندآوری قابل دفاع نیست
رئیس جمهور گفت: با امکانات کم هم میشود صاحب فرزند شد؛ این سخن که تا اتاق اضافه نداشته باشیم، نمیتوانیم فرزندان بیشتری داشته باشیم، سخن قابل دفاعی نیست.
شنیدستم/ به گزارش اکوایران؛ سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور پیش از ظهر امروز (شنبه، 29 اردیبهشت) در «آیین اهدای جایزه ملی جوانی جمعیت» حضور یافت.
در ادامه بخشی از سخنان رئیسی آمده است:
ما نیازمند باز کردن گرههای ذهنی در زمینه تشکیل خانواده، فرزندآوری و افزایش جمعیت هستیم و این مهم نیازمند تبیین و اقناع است؛ این نکته و سخن را که اگر بچهدار شویم وضعیت اقتصادی چطور میشود، خداوند متعال پاسخ داده و این از معجزات الهی است که هیچ کس را ندیدیم که وضع مادی او ولو نسبی، بعد از ازدواج بدتر از زمان قبل از ازدواج او شده باشد.
آنچه در واقعیت شاهد آن هستیم، برخلاف این گفته است و اگر نگاهی به وضعیت موجود بیاندازیم میبینیم که در خانههای بزرگ مناطق شمالشهر فرزندان کمتری هستند تا خانههای کوچک جنوب شهر، لذا خانه بزرگ یک نیاز حتمی برای فرزند بیشتر داشتن نیست.
نبود اتاق اضافه برای عدم فرزندآوری قابل دفاع نیست
با امکانات کم هم میشود صاحب فرزند شد؛ این سخن که تا اتاق اضافه نداشته باشیم، نمیتوانیم فرزندان بیشتری داشته باشیم، سخن قابل دفاعی نیست؛ تشکیل خانواده و بچهدار شدن حتما نیاز به مسکن و امکانات متناسب دارد، اما اینکه فقط اینها زمینه فرزندآوری باشند، باور صحیحی نیست.
تجربه زندگی والدین و اجداد ما نشان میدهد که میشود در خانههای کوچک که اتفاقا در هر اتاق آن نیز یک خانواده با چند فرزند زندگی میکردند هم میشود به خوبی زندگی کرد.
البته معنای این حرف آن نیست که امروز هم اینگونه باید زندگی کنیم، امروز مدل و سبک زندگیها نسبت به گذشته تغییر کرده، اما باید تلاش کنیم فرهنگ قناعت میان مردم زنده بماند.
موضوع فرزندآوری و جمعیت فرهنگسازی میخواهد
موضوع فرزندآوری و جمعیت هم فرهنگسازی میخواهد و هم اقناع افکارعمومی. باز کردن گرههای ذهنی در این زمینه بسیار ضروری است. البته از سوی دیگر هم دولت باید امکانات و مشوقهایی برای کسانی قرار دهد که میخواهند ازدواج کنند و صاحب فرزند شوند.
تامین مسکن، پرداخت تسهیلات و وام ازدواج و نظایر آن جزو مواردی است که نظام بانکی کشور باید نسبت به آنها اهتمام بیشتری داشته باشد.
اجرای این قانون برای دولت الزامی است، اما بنده همواره به مجریان تاکید کردهام که میزان تاثیرگذاری موارد مختلف درج شده در این قانون را به شکل مستمر و دقیق بررسی کنند تا قانون را به نفع مواردی که تاثیرگذاری بیشتری در زمینه تشکیل خانواده و فرزندآوری دارند، اصلاح شود.
باید مواردی که سهم بیشتری در تشویق جوانان به ازدواج و فرزندآوری در خانوادهها دارند، احصا شده و تقویت شوند.
توجه به محوریت خانواده مورد تاکید دین، فرهنگ دینی و نیز جزو سیاستهای ابلاغی نظام، قوانین و نیاز جدی کشور است.
از مسائل مهم حوزه جمعیت، مسئله سقط جنین است. آمار بالایی از سقط جنین اعلام شدهاست.
تمام دستاندرکاران همت کنند؛ نخستین گام اقناع است. دختران و پسران ما بدانند که سقط جنین به لحاظ شرعی، قتل نفس است.
در اجرای قانون هم باید اقناع داشتهباشیم و هم قدرت برخواسته از متن قانون؛ قانون باید اجرا شود.