رئیس دفتر رئیس جمهور: آیت الله آل هاشم تا چند ساعت بعد از حادثه سقوط بالگرد زنده بود


رئیس دفتر رئیس جمهور با بیان اینکه آیت‌الله آل هاشم تا چند ساعت بعد از حادثه سقوط بالگرد زنده بود، گفت: شماره خلبان شهید مصطفوی را گرفتیم که تلفن وی را آیت الله آل هاشم جواب داد و گفت حالم خوب نیست و به دره افتاده‌ام.

شنیدستم/ به گزارش میزان- غلامحسین اسماعیلی در برنامه‌ زنده تلویزیونی، درباره وقایع رخ داده در سانحه سقوط بالگرد و شهادت رئیس جمهور و هیئت همراه وی گفت: در روز حادثه، بعد از نماز ظهر و ملاقات مردم قریب ساعت یک بعدازظهر در یک هوای خوب و صاف و بدون هیچ پدیده جوی خاصی پرواز به سمت تبریز آغاز شد.

رئیس دفتر رئیس جمهور تاکید کرد: بعد از ۴۵ دقیقه از حرکت در دره مجاور منطقه معدن مس سونگون لکه ابری که مانند سفره ای در آسمان بگسترانند دیده شد، هیچ هوای مه آلودی نبود در یک منطقه محدود لکه ابری روی این دره قرار داشت اما از نظر ارتفاع پروازی به‌گونه‌ای بود که با این ابرها مواجه شدیم و حتی قدری هم پایین‌تر از ابرها بودیم.

وی تصریح کرد: آنجا شهید خلبان مصطفوی که خلبان بالگرد حامل رئیس جمهور بود، به‌عنوان فرمانده میدان به بقیه خلبانان اعلام می‌کند که بالای ابرها حرکت کنند. بعد از ۳۰ ثانیه ادامه مسیر از بالای ابرها، خلبان ما متوجه شد که بالگرد وسطی نیست و دیگر بالگرد حامل رئیس جمهور را ندیدیم.

رئیس دفتر رئیس جمهور با اشاره به اینکه پروازمان عادی بود، لرزشی نداشتیم و به مسیر ادامه دادیم، گفت: بلافاصله هم ابر تمام شد. ازآنجاکه این بالگرد بالا نیامد، بلافاصله خلبان بالگرد ما دور زد و برگشت. پرسیدم چرا برگشتید؟ گفت: بالگرد اصلی نیامده و پرسیدم آخرین ارتباط رادیویی شما کِی بوده؟ گفت یک دقیقه و ۳۰ ثانیه قبل. 

وی گفت: قرار شد بگردیم و آنها را پیدا کنیم ما هم در این بخش که ابر بود، زیر پایمان را نمی‌دیدیم امکان بازگشت به زیر ابر نبود، هرچقدر هم تلاش کردیم که ارتباط رادیویی بگیریم، مقدور نبود یکی دو دقیقه بعد در معدن مس سونگون فرودآمدیم و پیگیر شدیم.

رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: آنجا در ارتفاع، آنتن دهی وجود داشت اما در دره نبود؛ ارتباط تلفنی با همراهان رئیس جمهور داشتیم با آقای امیرعبداللهیان و فرمانده حفاظت تماس‌های مکرر داشتیم اما هیچ کدام پاسخ نمی دادند. 

 اسماعیلی عنوان کرد: بنده همراه وزیر نیرو، وزیر راه و شهرسازی و دیگر دوستان شماره تلفن حاضران در بالگردی که رئیس جمهور در آن بودند را داشتیم، هر چه تلاش کردیم نتوانستیم با آنها تماس برقرار کنیم.

وی با بیان اینکه از همراهان رئیس جمهور تنها آیت‌الله شهید آل هاشم جوابگوی تماس‌ها بود، افزود: شماره خلبان شهید مصطفوی را گرفتیم که تلفن وی را آیت‌الله شهید آل هاشم جواب داد و گفت حالم خوب نیست و به دره افتاده‌ام. این شهید نمی‌دانست چه اتفاقی رخ داده است.  

رئیس دفتر رئیس جمهور با اشاره به به اینکه آیت‌الله شهید آل هاشم تا چند ساعت بعد از حادثه زنده بود، بیان کرد: من با همان شماره مجدد تماس گرفتم، آیت‌الله آل هاشم جواب داد. به ایشان گفتم کجایید، گفت: نمی‌دانم، با ناله و بدحالی می‌گفت، در لابلای درخت‌ها افتاده‌ام. گفتم بقیه را می‌بینید، گفت: من هیچکس را نمی‌بینم و متوجه نشدم چه اتفاقی افتاده است.

اسماعیلی بیان کرد: در فواصل بعدی جستجو، ما وقتی متوجه سانحه شدیم، ماموریت خود را اینطور تعریف کردیم که به محل حادثه برویم و اگر نیاز به امداد بود کارها را انجام دهیم، امکانات خوبی در معدن مس مانند اتومبیل و کادر پزشکی بود که همراه آن‌ها به سمت منطقه‌ای که برآورد می‌کردیم این حادثه رخ داده است، رفتیم.

وی با اشاره به اینکه حدود ۳ -۴ بار با آیت‌الله آل هاشم تماس گرفتم و همکاران دیگر نیز با او حرف زدند، گفت: آیت‌الله شهید آل هاشم تا ۳ ساعت بعد جواب تماس‌ها را می‌دادند البته جواب دادن‌هایی که رمقی نداشت و تنها بیانگر حیات بود. بعد که توانستیم محل را پیدا کنیم، اوضاع نشان می‌‍داد رئیس جمهور و تیم همراه بجز آیت‌الله آل هاشم، بلافاصله بعداز حادثه به شهادت رسیدند.

رئیس دفتر رئیس جمهور تاکید کرد: از بالای همان منطقه کنترل کردیم؛ دودی مشخص نبود. ازنیرو‌های دهداری، بخشداری، فراجا و جنگلبانی خواستیم از مردم محلی بپرسند، کسی صدای انفجار و سقوط را شنیده و یا موردی دیده که متاسفانه کسی چیزی ندیده بود. هلیکوپتر را دیده بودند ولی چیز دیگری ندیده بودند.

وی گفت: وقتی از آیت الله شهید آل هاشم درباره محلی که در آنجا هستند، پرسیدیم گفتند همان جایی است که قبلا اتش سوزی شده و تعدادی درخت آتش گرفته بود. بهرحال ایشان حال جسمی مساعدی نداشت و در اثر صدمات وارده، به نظر می‌رسید که نمی‌توان به همه آنچه ایشان می‌گفت اعتماد کرد؛ وقتی به محل حادثه رسیدیم، جایی که قبلا اتش سوزی داشت، نبود. 

اسماعیلی گفت: ما یکی دو ساعت در منطقه نشستیم در آن زمان هوا خوب بود، اما بعد از اینکه به ارتفاعات رفتیم به مرور ابر آمد و مه نشست. تقریبا بعد از ساعت ۳ تا ۳ ونیم هوای منطقه کاملا متفاوت شد. تا تیم‌های جستجو از هلال احمر و نیرو‌های نظامی خود را رساندند، زمان برد. زمان مه گرفتگی سه ساعت بعد از این بود که ما به آن منطقه رسیده بودیم.

وی با اشاره به اینکه از ساعت سه عصر هوا تغییر کرد، افزود: در آن روز، تنها توده ابر کوچکی مشاهده کردیم حال اینکه این مقدار ابر، عاملی بازدارنده برای پرواز است یا خیر را باید صاحبنظران امر، نظر دهند. بنده فقط روایتی از آنچه مشاهده کرده بودم، را بیان کردم.

اسماعیلی گفت: با رئیس جمهور سفر‌های زیادی رفتیم. تنها در سه یا چهار مورد بود که با تغییرات اب و هوایی مواجه شدیم که رئیس جمهور به تیم پرواز گفتند، طبق ضوابط و مقررات اقدام کنید.

رئیس دفتر رئیس جمهور افزود: اگر وضعیت جوی در سفر‌های کاری نامناسب بود، رئیس جمهور زمینی به مقصد می‌رفتند تا به کار‌های خود برسند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *